Modigt hjärta - friskvårdsbehandlingar

Startsida

Om företaget

Behandlingar

KontaktModigt hjärta
Åkeredsvägen 5
Västra Frölunda
0706-112 313
info@modigthjarta.se

Behandlingar

Behandlingsmetoderna som används stimulerar kroppens självläkande förmåga och stärker immunförsvaret. De syftar till att ge balans mellan kropp, själ och ande och är individuellt anpassade till varje kunds behov.

Energiblockeringar släpps med hjälp av massage, behandling av blod-, lymf- och akupunkturpunkter eller genom att medvetandegöra tankemönster och känslor. Toner, färger och blomessenser kan också utnyttjas vid behandlingarna.

Det bästa är att behandla i förebyggande syfte, det vill säga innan obalansen visar sig som smärta, allergi eller sjukdom.

Kroppsbalansering - muskelbalansering

Kroppsbalansering – muskelbalansering
800 kr (ca 60 min)

Kroppsbalansering (Touch for health) är en metod att stärka musklers och sammanhörande organs funktion genom att behandla punkter som påverkar kommunikationen mellan nervsystem och muskel. Jag testar muskelbalansen genom att föra dina armar och ben i olika riktningar. Du försöker motverka rörelsen. Behandlingen består av tryck på reflexpunkter som är kopplade till blod-, lymf- och akupunktursystemen. Behandling av dessa punkter kan kompletteras med näringsråd.

Kinesiologi

Kinesiologi – helhetsbehandling
800 kr (ca 60 min)

Kinesiologi är en metod som utgår från att kropp, själ och ande utgör en helhet. Obalans någonstans i människans energisystem ger symptom som uppträder lokalt eller mer utbrett. Jag undersöker olika energisystem (t.ex. kroppens struktur, näring, känslor, akupunkturmeridianer och elektromagnetiska system) för att lokalisera obalanser. Undersökningen och behandlingen är ett samspel mellan dig och mig. Jag ”frågar” vad som är viktigast att balansera just nu och din kropp ger mig de svar jag behöver för att utföra den behandling som bäst svarar mot ditt nuvarande behov. Behandlingen består av tryck på olika punkter, massage, affirmationer, toner, blomsteressenser m.m.

Klassisk massage

Klassisk massage
450/800/1150 kr (30/60/90 min)

Klassisk massage är det som de flesta tänker på när de hör ordet massage. I den klassiska massagen behandlas musklerna genom knådning, friktionsgrepp och strykningar över huden. Blodcirkulationen ökar och spända muskler mjukas upp. Massagen frisätter "lugn och ro-hormonet" oxytocin och det smärtstillande hormonet endorfin i vår kropp, vilket gör att vi blir lugnare och mer avslappnade samt att smärttröskeln höjs.

Bindvävsmassage

Bindvävsmassage
450 kr (30 min)

Vid bindvävsmassagen använder jag en speciell teknik där jag drar med fingertopparna på huden. Därigenom luckras oelastisk bindväv upp och blodcirkulationen förbättras. Det blir ofta en utrensning både fysiskt och psykiskt. Massagen påverkar lokalt, men stimulerar även de inre organen via nervsystemet. En ökad blodgenomströmning upplevs som en ökad värmekänsla. Stressnivån i kroppen minskar, musklerna slappnar av, smärta lindras och rörelseförmågan ökar.

Energimassage

Energimassage
450 kr (30 min)

Du sitter på en speciell massagestol och behåller dina kläder på. Jag trycker på en stor mängd energipunkter och masserar muskler på rygg, axlar, nacke och armar. Behandlingen ger en uppiggande och avslappnande effekt. Denna massage är utmärkt som företagsmassage.